viernes, 14 of junio of 2024

Els restaurants d’avantguarda participen en el disseny de les cuines del futur

Els restaurants d’avantguarda El Celler de Ca Roca, Disfrutar BCN i Enigma Concept; l’empresa d’innovació gastronòmica i+Desserts; l’escola de pastisseria Espaisucre i la cadena de restauració organitzada UDON; participen en el primer estudi que analitza els espais de cuina professionals vinculats als processos de treball en entorns innovadors.

Oriol Castro i el seu equip creatiu al costat de l’equip d’innovació de Tangible en el restaurant Disfrutar BCN

Tangible és un projecte d’exploració conceptual i desenvolupament experimental que busca convertir els espais de treball de les cuines professionals en ecosistemes de creativitat i innovació. Un ecosistema creatiu està format per l’espai de treball, les persones, els recursos digitals, físics i econòmics i la cultura de l’organització.

Durant aquest primer període del projecte Tangible, desenvolupat durant 2022, l’equip d’innovació està format pel clúster CENFIM, AMIC Agrupació del moble innovador de Catalunya, Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, el fabricant de cuines Zania Design, el clúster Foodservice, l’empresa experta en seguretat industrial Ceiser i les consultores foodthinkers i wethinkwide.

Aquestes entitats promotores del projecte treballen actualment en la ideació d’un model teòric d’espai de treball per a potenciar la creativitat i la col·laboració i un prototip experimental que habilita la interacció amb les superfícies i materials de l’equipament de cuina per a facilitar el control i l’accés digital a l’entorn de cuina.

Els primers resultats de l’ecosistema d’innovació creativa desenvolupat per Tangible seran presentats durant el mes vinent de juliol a Barcelona i el mes d’octubre a Madrid en la fira interihotel, l’esdeveniment de referència a Europa per a interiorisme d’hotels i restaurants organitzat pel clúster CENFIM.

El projecte TANGIBLE està cofinançat pel Programa d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el marc del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i el Programa Next Generation UE.

Més informació sobre el projecte aquí