lunes, 22 of julio of 2024

LIQUID

LIQUID: Nous sistemes intel·ligents per al canvi adaptatiu i flexible de l’equipament hàbitat en els espais de coworking i creativitat

Resum

La indústria de l’equipament d’oficina o workplace està realitzant una inversió creixent en noves solucions de productes amb un major nombre d’opcions reconfigurables i que disposen de tecnologia embeguda en el producte per a donar suport a la seva versatilitat. Es persegueix com a resultat una solució d’interiorisme que permeti un major nombre de transformacions ad hoc. 

El projecte LIQUID utilitzarà intel·ligència artificial i principis de neurociència per a valorar, de manera objectiva i empírica, l’impacte que té l’interiorisme dels espais de coworking i creativitat sobre els canvis en la percepció, l’emoció i els comportaments dels usuaris. L’objectiu és donar suport a les decisions d’adaptació d’aquests espais segons les necessitats productives i, també, de benestar físic i emocional a cada moment.


Resultats transferibles a les empreses

Els resultats del projecte s’aplicaran a la digitalització i millora de processos en la cadena de valor del disseny i equipament d’espais de coworking i creativitat, en concret:

  • Fabricants de productes hàbitat: prova de variants de producte per a l’agilitació del disseny i millor adaptació dels mateixos a contextos que demanden una major polivalència de l’espai i el seu equipament. 
  • Gestors i promotors d’espais de coworking: millor gestió dels processos operatius dels espais, gràcies a una major capacitat d’anàlisi de la personalització dinàmica de l’interiorisme.
  • Estudis d’interiorisme o arquitectes (prescriptores) encarregats de dissenyar l’espai, gràcies a la disponibilitat de coneixement empíric sobre l’eficiència de diferents productes, configuracions i creativitats d’interiorisme.


Finançament

Programa d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme: AEI-010500-2021b-130

Participants