sábado, 13 of abril of 2024

VITA

Vita

VITA: investigación de soluciones basadas en visión por computador para rediseñar espacios y productos de interiorismo en locales de exposición del sector reTail

Resum

L’elevat cost dels actius físics, la necessitat d’optimitzar l’ús de l’espai, la incorporació de noves infraestructures tecnològiques, la hibridació dels mons físic i digital, l’adquisició de nous hàbits de compra i els canvis en les estratègies de promoció de producte estan transformant radicalment els models d’experiència i relació en els espais de retail.

Com a resultat d’aquesta situació, en els últims anys s’està evidenciant una evolució dins d’aquest sector cap al desenvolupament de showrooms o espais especialitzats de compra on es potencia la creació d’un ritual i una experiència comuna, propera i compartida al voltant de l’acte de conèixer les novetats i productes d’una signatura.

En aquest context, és urgent avançar en el plantejament d’una aproximació científica i sistemàtica que permeti la valoració objectiva i empírica de l’impacte que té l’interiorisme sobre els canvis en la precepción, l’emoció i els comportaments dels visitants d’aquests espais d’exposició de producte en hàbitat.

Per a això, el projecte VITA té com a objectiu principal investigar, de manera innovadora i pionera en el sector hàbitat, l’ús de les capacitats de la tecnologia de visió per computador i els principis de la neurociència per desenvolupar noves solucions programari de suport a la decisió creativa de canvis en l’interiorisme de locals d’exposició de productes hàbitat en el sector retail (showrooms).

Resultats transferibles a les empreses

Els resultats de el projecte s’aplicaran a la digitalització i millora de processos en la cadena de valor de el disseny i equipament d’espais d’exposició de productes hàbitat en el sector retail, en concret:

  • Els gestors i promotors de showrooms, a través d’una millor gestió dels processos operatius i comercials, així com definint nous serveis o serveis suplementaris adreçats als seus proveïdors de producte i interioristes. 
  • Els fabricants i distribuïdors de productes hàbitat, mitjançant l’agilització el redisseny de producte i la prova de nous atributs innovadors.
  • Els estudis d’interiorisme o arquitectes encarregats d’introduir reformes en l’espai, gràcies a la disponibilitat de coneixement empíric sobre l’eficiència de diferents productes, configuracions i creativitats d’interiorisme.

Financiación

Programa d’ Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’ Indústria, Comerç y Turisme: AEI-010500-2020-223

Participants