martes, 23 of julio of 2024

BD-MARCO

data-2899901_1920

AMIC impulsa amb la col·laboració de CENFIM i les empreses NEXIA IL·LUMINACIÓ i TM SILLERÍAS, el projecte BD-MARCO: aplicació del big data en el sector del moble i l’hàbitat, per monitorització i anàlisi d’opinions d’usuaris sobre hotels. El projecte consisteix en el desenvolupament experimental d’una solució tecnològica per a la monitorització i anàlisi dels comentaris i opinions en xarxes socials sobre equipament i interiorisme dels hotels. Aquesta eina millorarà l’eficiència dels procés de màrqueting i comercials empreses fabricants de mobiliari i altres productes d’interiorisme hoteler.

L’eina desenvolupada monitoritzarà mitjançant tecnologia de Big Data, els comentaris en xarxes socials especialitzades, els analitzarà segons criteris lèxics i de semàntica específics del sector mitjançant un procés d’entrenament / aprenentatge.

Resultats transferibles a les empreses. 

L’obejctiu principal és la detecció d’oportunitats de negoci, de comercialització i de previsions de demanda gràcies a l’anàlisi de comentaris i preferències dels usuaris d’hotels.

 

L’eina facilitarà els llistats d’hotels d’una zona geogràfica i / o categoria en què els clients opinin, per exemple que:

  • Es dorm malament i necessiten canviar els matalassos
  • Tenen problemes d’aïllament i necessiten millorar el confort acústic (portes, finestres, paraments ..)
  • La il·luminació és insuficient
  • La decoració no és adequada
  • Necessiten millorar l’accessibilitat ..

Metodologia

El projecte es desenvoluparà seguint una metodologia basada en tres paquets de treball:

  1. Planificació. Fase en la qual s’establiran els requeriments que haurà de complir l’eina desenvolupada. També es determinaran quines hauran de ser les dades amb les què treballarà  i el format amb el qual es presentaran els resultats esperats.
  2. Implementació. Periode en el què es dissenyarà el funcionament general del software i es crearà el prototip.
  3. Validació. Fase en la que es realitzaran els proves de funcionament de l’eina per tal de validar el seu compliment dels requisits i especificacions funcionals.

Arribat a aquest punt, s’elaborarà un informe amb els resultats que es difondrà entre les empreses associades i el sector del moble en general.

Aquest projecte està finançat pel MINISTERIO de INDUSTRIA ENERGIA Y TURISMO a través de la línia de suport a les Agrupaciones Empresariales Innovadoras (AEI).

logo-bd-marco-ministerio