miércoles, 22 of mayo of 2024

TANGIBLE

TANGIBLE: Desenvolupament experimental d’interfícies tangibles a través de mobiliari per a millorar l’experiència d’usuari durant el control i la interacció en cuines intel·ligents

Resum

La introducció de tecnologia suposa un canvi de paradigma tant en la indústria de la restauració, com en la cuina domèstica. La disponibilitat d’un nombre creixent de components tecnològics i continguts digitals en nous dispositius i electrodomèstics significa la porta d’entrada cap a un treball més eficient, simple i col·laboratiu. Aquest nou context tecnològic i material fa que els objectes i recursos disponibles tendeixin a ser més sofisticats i, no obstant això, menys comprensibles i usables des d’una perspectiva de l’experiència global de l’usuari.

El projecte TANGIBLE integra tecnologies d’interfícies tangibles (TUI, Tangible User Interfícies) en les superfícies i materials de l’equipament de la cuina per a: i) facilitar el control de les opcions de l’entorn digital, ii) estimular activitats de co-creació més inclusives en els processos de treball i iii) oferir, al mateix temps, noves utilitats de valor als usuaris de la cuina professional i domèstica.


Resultats transferibles a les empreses

Els resultats del projecte s’aplicaran al disseny i fabricació de mobiliari de cuina per als segments de distribució HORECA i domèstic, en concret:

  • Dissenyadors, fabricants i distribuïdors de cuines: afavorint una major especialització de producte i una potenciació del seu valor afegit diferencial com a nou element que resultarà clau per a simplificar la interacció amb altres solucions tecnològiques disponibles en la cuina.
  • Gestors d’espais de cuines professionals i comunitàries: facilitant la introducció d’eines que permetin avançar en la professionalització dels processos de treball col·laboratiu de creació gastronòmica, i impulsant la transformació digital d’aquests espais de treball.
  • Els prescriptors d’equipament de cuines (com a estudis d’interiorisme o dissenyadors d’espai especialitzats), afegint una major varietat d’opcions d’interiorisme basades en la integració flexible i discreta de tecnologia, amb un impacte directe en la millora del benestar físic i emocional de les persones que utilitzen aquest espai.


Finançament

Programa d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme: AEI-010500-2021b-132


Participants

Col·laboradors