viernes, 12 of abril of 2024

Finalitza el projecte Deco4Hotel

sofahotelAquest mes de març finalitza el projecte DECO4HOTEL: Plataforma col·laborativa d’informació tècnica de productes per a projectes d’interiorisme hoteler. AMIC ha comptat amb la col·laboració de CENFIM (Cluster i innovation hub de l’equipament de la llar i el contract), a més de dues empreses que operen en el canal contract-hospitality com són EUREKA FLOORING i CARPYEN. El projecte és fruit de la concessió d’un ajut dins el marc del Programa de Apoyo a las Agrupaciones Empresariales Innovadoras 2017, concedit pel Ministerio de Economía, Industria y Competitividad, i consisteix en la creació d’una plataforma col·laborativa que reuneixi tota la gamma de productes per a interiorisme hoteler que un professional pugui necessitar a l’hora de realitzar un nou projecte o una renovació d’hotel.

El projecte va néixer amb dos objectius principals: ser un repositori de productes i novetats per al sector de l’interiorisme  hoteler, i al mateix temps, esdevenir un entorn d’interacció dins la cadena de valor interempresarial per a PIMES del sector contract-hospitality. L’entorn col·laboratiu minimitza costos al temps que presenta una oferta molt més atractiva, que una sola empresa no podria oferir. Cada empresa gaudeix de la possibilitat de gestionar la seva pròpia base de dades de productes, cosa que fa més fàcil de gestionar un catàleg de grans dimensions com és de la plataforma. A més, els productes van acompanyats d‘informació tècnica rellevant, i per tant és adient que les mateixes empreses,  que són les que  disposen de tots els coneixements tècnics dels seus productes, siguin les que introdueixin les dades a la web.

Les activitats dutes a terme durant el desenvolupament del projecte han estat les següents:

  •  Realització d’entrevistes i qüestionaris a potencials usuaris de la plataforma i a empreses fabricants, per tal de recollir informació relativa a les seves necessitats. Aquesta informació ha estat molt rellevant a l’hora de definir els requisits de la web.
  • S’ha realitzat el disseny gràfic i s’ha programat totalment a mida la web, que compleix totes les funcionalitats i requeriments especificats en la primera fase del projecte
  • S’han programat els accessos individuals de cada empresa amb els quals poder gestionar els productes
  • S’han realitzat proves de verificació del correcte funcionament de la plataforma, i s’han afegit millores que s’han cregut necessàries o solucionat possibles problemes

Un cop creada i testada la plataforma col·laborativa, es començarà a fer difusió de la seva existència per diversos mitjans segons el pla de màrqueting. Totes aquelles empreses interessades en participar podran fer-ho, i el gestor els entregarà un manual explicatiu del funcionament general de la web.

El resultat final ha estat la creació d’una eina que no existia prèviament, ja que s’ha creat una plataforma que dóna solució a les necessitats específiques del sector contract hoteler.

logo-deco4-+-ministeri