viernes, 14 of junio of 2024

Interihotel tanca l’any 2018 amb record d’assistents

La vuitena edició d’InteriHotel a Barcelona va tancar les seves portes el passat divendres amb 3.874 assistents i 1.250 projectes de reforma o nova construcció d’hotels identificats. Els professionals de l’interiorisme i la decoració han gaudit durant l’esdeveniment de les últimes tendències en interiorisme per a hotels. Amb les edicions celebrades aquest any a Mallorca i Madrid, a més a més de la de Barcelona, el certamen suma la participació de més de 200 marques, 6.000 professionals i una superfície d’exposició de quasi 10.000m quadrats, esdevenint el seu any més productiu des de la seva inauguració l’any 2011.

InteriHotel és un espai altament especialitzat en interiorisme d’hotels. És l’únic esdeveniment celebrat a Espanya que combina showroom de productes de marques especialitzades en contract hospitality, activitats de networking, conferències i taules de debat amb protagonistes destacats del sector. La configuració dels 7.500m quadrats del Centre de Convencions Internacional de Barcelona és un espai cuidat i sofisticat, en el que tot respira disseny i interiorisme, ajuda a crear un ambient acollidor i propici per a la generació de negoci. A més a més, l’esdeveniment marca la diferència per acollir un perfil de visitant molt selectiu: propietaris d’hotels, responsables de disseny i de projectes de grups hotelers, estudis de prescripció, arquitectes, interioristes, decoradors i distribuïdors.

Aquesta edició d’InteriHotel ha despertat molt interès entre els visitants del certamen. Molts dels professionals han definit l’esdeveniment com una cita ineludible per a qui busca idees inspiradores i contacte directe amb les marques proveïdores. Altres han remarcat els espais singulars presentats en aquesta edició, com les Interior Designers Area que aquest any han estat dissenyades pels estudis Egue y Seta, Ilmio Design y Morph Studio, o amb l’Experience Area, un espai compromès amb productes de marques d’economia social.

Les conferències i taules de debat de l’edició 2018 han estat algunes de les activitats més valorades. La Knowledge Area s’ha omplert per escoltar les conferències de ponents de la talla de Tomás Alía, Lori Pinkerton, Gilly Craft, Manuel Torres o Natali Canas. I no només de reconeguts experts, també hem pogut presenciar el formiguer de noves idees entorn  l’interiorisme i el disseny a les Fresh Talks. Un total de 75 ponents procedents de 10 països han participat en unes conferències dinamitzades per Marisa Santamaría, periodista especialitzada en disseny i arquitectura, i directora de l’àrea de tendències internacionals de l’IED.

L’esdeveniment, a través d’aquest complet programa de conferències, també ha invitat a la reflexió, a l’intercanvi d’idees i a l’anàlisi del present i del futur dels hotels des de diferents perspectives: arquitectes, dissenyadors, inversors, promotors, consultors i “forecasters” –especialistes en tendències– han pogut formular les seves opinions, les seves visions i les seves experiències de treball a tot el món. Ha destacat especialment la participació d’experts de tres zones en ple desenvolupament com Orient Pròxim: Qatar i Emirats Àrabs; Centreamèrica amb Panamà, Costa Rica i Mèxic; i el nord d’Àfrica amb Marroc.

Els tòpics tractats en les conferències d’InteriHotel confirmen que estem enfront un sector en creixement constant, que es troba en plena transformació. Estan succeint canvis que vénen impulsats per l’evolució dels estils de vida i les formes de viatge i estança en tot el món. Com a resposta, s’observa com es redissenyen en el sector els processos i sistemes de servei cap al client, juntament amb una transformació gradual de tots els espais interiors i exteriors.

InteriHotel ha convocat en aquesta edició tres categories de premis: post d’interiorisme hoteler, interiorisme d’estand i producte innovador. El jurat va ser format per representants d’associacions de dissenyadors i interioristes i col·legis professionals: IED, Elisava, CODIC i ADP. A la categoria de post d’interiorisme hoteler, es va distingir la feina de l’estudi Dröm Living amb el treball «El disseny del lobby per als viatgers del futur». El jurat va valorar l’actualitat i la profunditat del tema tractat, a més a més de la qualitat de redacció i les imatges utilitzades. En la categoria de millor estand va ser guardonada l’empresa Simon per la versatilitat dels elements modulars emprats que permeten, a més de mostrar el producte d’una manera original, configurar un volum que delimita l’estand i en facilita la circulació. Per finalitzar, el premi d’innovació en producte va recaure en Fenix Nanotech Alloy de l’empresa Arpa, una versió innovadora de Fenix que permet recobrir superfícies d’alumini amb un material que s’autogenera en cas de danys a la superfície.

Addicionalment, sota el marc d’InteriHotel, també s’ha celebrat un esdeveniment europeu. Es tracta del projecte SENTINEL (Cluster Network for Hospitality Sustainable Development and Internationalization), el qual té com a principal objectiu desenvolupar un marc de col·laboració a llarg termini que permeti a les PYME adquirir les capacitats necessàries per a iniciar un procés d’internacionalització fora de la UE i endinsar-se en millors condicions dintre de mercats emergents. En aquests mercats, es preveu que el turisme tingui un fort impacte en els anys vinents. El projecte, finançat pel programa COSME Go International de la Unió Europea, està desenvolupat per un consorci de clústers d’Espanya, Austria i Italia d’empreses proveïdores de productes i solucions per a tota la cadena de valor del sector contract-hospitality: construcció, equipament i serveis de manteniment d’hotels.