viernes, 12 of abril of 2024

interihotel finalitza l’edició 2019 amb 4.618 assistents de 42 països


interihotel BCN19 va tancar les seves portes divendres passat amb l’assistència de 4.618 professionals del sector contract-hospitality procedents de 42 països. Els assistents van poder gaudir d’un complet showroom de productes i materials per a estar al dia de les últimes tendències en interiorisme d’hotels, així com d’un extens programa de conferències, tallers i taules de debat amb ponents rellevants d’àmbit nacional i internacional.

La IX edició de interihotel BCN, en la qual han participat 150 marques expositores, ha suscitat un gran interès entre els visitants del certamen, tant per la cuidada estètica de l’àrea d’exposició, com el complet programa d’activitats que s’ha desenvolupat. Un altre dels motius que ha despertat atenció entre el públic assistent ha estat el disseny dels espais singulars de l’esdeveniment: la Recepció, les Conferències i els Tallers, les Fotos, ideat per l’estudi Inprojekt i el Saló, dissenyat en aquesta ocasió pels professionals del CODIC.

Però la la novetat més destacada de interihotel BCN19 han estat les Concept Rooms, que han permès visualitzar nous conceptes hotelers a través de l’interiorisme i reflectir les tendències específiques per a aquests perfils de consumer-persona, emergents en el sector hospitality: Millennial Parent, Authenticity Seeker, Healthy Traveller i Zen Traveller. Aquests espais singulars, dissenyats per Quintana Partners, Tarruella Trench Studio, Estudi Caramba (dirigit per Tomás Alía) i Pedra Paper Tisora interiorisme, formen part d’un estudi pioner en el sector emmarcat dins de la iniciativa d’innovació oberta Interiors Living Lab desenvolupada per CENFIM, organitzador de interihotel.

Conferències de primer nivell

Un total de 73 ponents van participar en aquesta edició en unes conferències dinamitzades per Pilar Marcos, directora de la revista Disseny Interior , Marcel Benedito, director de les revistes Projecte Contract i Districte Oficina i Marisa Santamaría, directora i fundadora de Global Innovation Trends Unit. L’espai de les Conferències es va omplir per a escoltar les xerrades de ponents de la talla de Tomás Alía, fundador en Estudi Caramba; Sandra Tarruella & Ricard Trenchs, directors creatius de Tarruella Trenchs Studio; José Manuel Fernández, fundador i director executiu de Quart Interior; Marisa Santamaría, directora i fundadora en Global Innovation Trends Unit; Gudy Herder, Interior Design & Lifestyle Trends en Eclectic trends; i Andrea Navarro, arquitecta associada en GCA Architects.

Al seu torn, els tallers també van ser un èxit entre els assistents, els quals van poder aprendre metodologies útils i practicar amb elles en àmbits tan interessants com el design thinking, el màrqueting olfactori, l’especificació del color mitjançant sistema NCS, la creació d’experiències a través de la llum, arquitectura sostenible, llegeixin design, el confort acústic o l’avaluació de la percepció sensorial dels materials, entre altres.

Missió internacional

Les activitats de la missió internacional que es va desenvolupar en el marc de interihotel van incloure, a més de reunions face to face i esmorzars de treball, grups de treball i taules de debat amb estudis de prescripció referents mundials i grups hotelers de Mèxic, els Estats Units i Emirats Àrabs. Per part de la delegació mexicana van participar Brenda Madrigal, subdirectora d’equipament en Hotels City Express; Ignacio Cadena, president i director creatiu en Cadena+Associats Design Concept; Diana Correa, líder de projectes d’il·luminació en AoMa Estudi; i Jorge de l’Olmo Fresi, director de disseny i equipament de Grup Posades. Procedents de USA, van assistir Rebecca Milne, director of design strategy & board director at Perkins Eastman; Jese Medina, design director, principal at Wilson Associates; Glen Coben, president and owner at Glen & Company; i Manuel Clavel, CEO/principal en Clavel Arquitectos. Finalment, donis els Unió dels Emirats Àrabs es va comptar amb la participació de Kristina Zanic, CEO at Kristina Zanic Design Consultants; Paul Aychouh, area director engineering at Roda Hotels; i Elias Maalouf, regional director of technical services – EMEA at Dusit International.

Premis interihotel 2019

CENFIM va convocar tres categories de premis: millor interiorisme en interihotel, producte innovador per a interiorisme d’hotels i millor post digital. En el primer dels casos, el jurat va premiar a l’empresa Brucs, respecte del producte innovador, el premi va recaure en Rigid Wall Covering, de la marca Floover, mentre que també va distingir el treball de Bruno Lanuza amb el post “Hotels amb cognom”. Van formar part del jurat, a més de CENFIM, representants d’associacions de dissenyadors, col·legis professionals d’arquitectes i interioristas, entitats i escoles referents del món del disseny: L’escola universitària ELISAVA, el Col·legi Oficial de Dissenyadors d’Interior de Catalunya (CODIC), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Barcelona Centri de Disseny (BCD) i l’Associació de Dissenyadors Professionals (ADP).

Resultats

interihotel BCN19 conclou amb un increment en el nombre d’empreses expositores del 25% respecte de l’edició 2018. Pel que respecta al nombre d’assistents, l’increment ha estat del 20%. D’altra banda, 1.265 dels professionals inscrits, va declarar que anava a visitar interihotel perquè té un projecte de reforma o nova construcció d’hotel, la qual cosa demostra les oportunitats de negoci que es generen en l’esdeveniment, edició rere edició.

Pel que respecta al programa d’activitats, l’edició 2019 ha celebrat un total de 35 sessions de conferències, taules de debat i tallers, en les quals han participat un total de 73 ponents, xifres rècord, tant per nombre de sessions com per nombre de professionals, sempre tenint en compte l’alt nivell dels ponents i temàtiques.

Amb aquestes dades interihotel es posiciona com a esdeveniment referent a Europa, en el nínxol de mercat de l’interiorisme d’hotels.