lunes, 22 of julio of 2024

La il·luminació en la zona de bany protagonista en l’última sessió WEcontract BCN

Ahir dijous va tenir lloc l’última sessió WEcontract BCN en la qual es va debatre sobre les solucions per a aconseguir una adequada il·luminació en la zona de bany en grans projectes d’interiorisme. La sessió ha tingut la participació de The Light Squad Studio, especialitzat en disseny d’il·luminació, així com experts de les empreses DecosanDuscholuxNexia Rovira.

La sessió, dirigida a empreses hoteleres, responsables de disseny per a projectes d’hotels, restaurants i espais d’ús col·lectiu, així com altres professionals del món de l’arquitectura i l’interiorisme, ha comptat amb l’assistència de 48 professionals.

Després de la benvinguda i presentació del showroom als assistents, Gisela Steiger i María Àsia Sierra, de The Light Squad Studio, van explicar com aborden un projecte lumínic en les zones de bany. Van explicar les estratègies d’il·luminació que utilitzen, a més de les possibles integracions que es poden arribar a dissenyar, depenent de cada espai i dels materials que es vagin a emprar. Les ligthing designers van parlar també sobre l’ús del color en relació a la combinació de les temperatures de color i la cromoterapia, una teràpia molt utilitzada en el disseny d’espais d’aigües. Van concloure comentant els diferents sistemes de control i creació d’escenes, tenint en compte els protocols actuals.

Seguidament, Clara Alonso i Júlia Barberan, les dues també lighting designers en Nexia, van fer reflexionar als assistents sobre com la il·luminació va més enllà de l’estètica, explicant alguns dels aspectes tècnics i normatives a tenir en compte des del moment del disseny. Alonso i Barberan van incidir en l’imprescindible que és pensar en el confort visual, la prestació visual i la seguretat per a poder triar les lluminàries adequades per a cada ambient i espai.

Abans del break, Ismael Juárez, director gerent en Decosan, empresa fabricadora de mobiliari per al bany, va fer una aproximació pràctica a l’aplicació i problemàtiques, tant de la il·luminació tècnica com la decorativa, en els diferents àmbits del moble i miralls de bany. Juárez va parlar d’aspectes tècnics com els lumens, temperatura de color ºK o l’estanquitat IP, factors clau per a crear una bona il·luminació ambiental en les zones comunes del bany, així com de la creació d’una llum sense ombres en la zona del mirall amb la millor reflexió.

Després del cafè networking entre prescriptors, empreses hoteleres i marques de WEcontract BCN, Andrés de Miguel, responsable d’obres i projectes en Duscholux, marca especialista en mampares de dutxa, va respondre a preguntes com la incidència de la mampara en la il·luminació del bany. De Miguel va parlar també de la transparència i del disseny dels materials, conceptes clau per a dissenyar una adequada il·luminació en aquest element.

Per a finalitzar, Josep Uceda, director comercial en Aixeteria Rovira, va parlar de la llum mitjançant combinació d’il·luminació i aigua, on l’aixeteria juga un paper molt important. Uceda va explicar que il·luminació i aixeteria, fins i tot sent famílies diferents de producte, són inevitablement elements que juguen i comparteixen acabats i tendències de disseny.