miércoles, 22 of mayo of 2024

Presentació projecte d’espais contract per a oci: CoontractVR

Més de 60 professionals assisteixen a la presentació del projecte CoontractVR, la plataforma experimental per a la co-creació i experimentació de nous espais contract d’oci a través de sistemes de realitat virtual multi-usuari.

CoontractVR és un projecte de desenvolupament experimental impulsat per la AEI AMIC i CENFIM, al costat de KID’S CLÚSTER, l’ecosistema innovador d’empreses del sector infantil i familiar, i en col·laboració amb la consultora The Modern Kids and Family i el soci del clúster Fusteria Gurdó.

L’equip de KID’S CLÚSTER va presentar els principals resultats del projecte en el marc de l’Assemblea General de l’entitat el passat 31 de març davant més de 60 professionals del sector. Aquesta sessió de presentació s’emmarca en la fase de difusió del projecte, que ha comptat amb el suport i finançament del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través del programa d’Agrupacions Empresarials Innovadores de suport a la PIME.

CoontractVR destaca per ser un projecte de desenvolupament experimental en un entorn real d’aplicació. És una aposta per l’ús de tecnologies interactives cloud de realitat virtual multi-usuari, per a estendre la participació conjunta de proveïdors d’equipament, prescriptores, promotors d’espai i usuaris finals en els processos de co-creació i disseny d’espais contract en oci.

El projecte va ser presentat per Anna López, clúster manager de KID’S CLÚSTER, qui va comptar amb la participació de Jorge Esteve, director de desenvolupament de negoci en The Modern Kids and Family, l’agència de comunicació i màrqueting especialitzada en el target infantil, adolescent i familiar que ha participat en el projecte i que, entre altres responsabilitats, ha elaborat l’informe de tendències del qual part el projecte i que ha servit per a situar a les famílies i als nens en el centre del desenvolupament. Amb les seves intervencions, tots dos van posar en evidència la rellevància del projecte en la millora de les experiències dels visitants finals a espais d’oci a través d’experiències més immersives i interactives, així com a impulsar la digitalització, la millora de processos i l’augment de la competitivitat en la cadena de valor del disseny i l’equipament d’espais contract de la indústria de l’oci, i de la cadena de valor de la indústria infantil i familiar.

D’altra banda, Jorge Esteve va explicar la seva participació en el projecte com a PIME col·laboradora en el desenvolupament de l’estudi sobre mega-tendències del públic familiar, vinculades a espais d’oci i turisme. Es tracta d’una anàlisi centrada en les preferències i expectatives de les famílies on destaquen 6 grans perfils de “consumer persona”, responent a les més de 70 tendències que l’estudi recull i analitza en profunditat. L’estudi serveix al projecte per a identificar aquells perfils que, en el mitjà i llarg termini, tindran més impacte en la creació de nous espais d’oci i turisme familiar innovadors, més experiencials, immersius i interactius. La presentació d’aquesta exhaustiva recerca va captar l’interès de les empreses del clúster infantil per a generar noves propostes de projectes col·laboratius que donin resposta a les necessitats no cobertes detectades en aquest. Així, partint de l’anàlisi del consumidor final, es preveu dissenyar sessions d’innovació i co-creació per a donar continuïtat als resultats d’aquest projecte.

Més informació sobre el projecte aquí

Entitats participants:

Finançament: