miércoles, 22 of mayo of 2024

Finalització del projecte BD-MARCO

imatge big dataEl dia 31 de Març finalitza el projecte BD-Marco d’aplicació del Big Data en el sector del moble i hàbitat, per al monitoratge i anàlisi d’opinions d’usuaris sobre hotels, impulsat per AMIC. Aquest projecte, finançat pel Ministerio de Economía, Industria y Competitividad, en el marc de la convocatòria 2017 de recolzament a Agrupacions Empresarials Innovadores, s’ha realitzat amb la cooperació entre quatre entitats: AMIC, CENFIM (Cluster i innovation hub de l’equipament de la llar i el contract), i les dues empreses que operen al canal contract NEXIA ILUMINACIÓN i TM SILLERÍAS.

L’eina desenvolupada monitorarà, tractarà i analitzarà de manera massiva les dades, procedents de comentaris públics a les xarxes, mitjançant tecnologia Big Data. El procediment d’anàlisi tindrà en compte criteris lèxics i de semàntica específics del sector i dels usuaris d’hotels, mitjançant l’ús d’un algoritme de compuntació al núbol. Aquesta eina pilot permetrà a les empreses la detecció d’oportunitats de comercialització i l’obtenció de coneixement sobre les preferències dels usuaris potencials dels seus productes en establiments hotelers.

Les principals accions desenvolupades han estat les següents:

  • Estudi i selecció de les plataformes i xarxes socials en les quals els usuaris opinen i valoren establiments hotelers.
  • Especificació de les dades amb les quals treballarà l’eina, definint les paraules susceptibles de monitorar, i el format dels resultats esperats. Creació d’un diccionari específic i aplicació de tècniques de tractament massiu de dades.
  • S’ha dissenyat el funcionament general del software, que haurà de processar el llenguatge natural per tal d’extreure el contingut que es busca.

Amb aquestes accions prèvies s’ha creat el prototip de software que monitoritza i analitza els comentaris i opinions sobre hotels. Les empreses usuàries comptaran amb un accés a la plataforma online, i podran crear informes personalitzats d’acord amb les seves necessitats, i rebre alertes als seus emails amb informació actualitzada cada setmana.

El desenvolupament del projecte ha finalitzat amb les proves de validació efectuades per les empreses col·laboradores,a les quals s’ha facilitat un accés al prototip. Amb aquestes proves s’han pogut corregir possibles mancances i comprovar que l’eina compleix tots els requisits establerts, redactant-se un informe de resultats que es publicarà en breu.

logo-bd-marco-ministerio